ciasto 450 g mąki pszennej 300 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju Do mąki dodajemy sól i olej, zalewamy wrzątkiem i mieszamy łyżką. Kiedy ciasto przestygnie, zagniatamy ręcznie. Przykrywamy ściereczką i odkłądamy do wystygnięcia. nadzienie 1 szkl kaszy gryczanej 500 g kapusty kiszonej garść grzybów suszonych pół cebuli olej do smażenia sól pieprz szczypta kminku Kaszę gotujemy w 2 szkl, wody aż wchłonie płyn i odstawiamy pod przykryciem. Namoczone grzyby gotujemy osobno i pozostawiamy wywar. ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...