Omlet z pokrzywami

Omlet z pokrzywami

Omlet z pokrzywami

Przepis na : śniadanie

2 garście młodych pokrzyw sól pieprz 3 jajka kilka pomidorów suszonych w oliwie 2 łyżki usiekanego szczypiorku 1 łyżka smalcu ze skwarkami Pokrzywy umyć pod bieżącą wodą, w garnku nastawić wodę i włożyć pokrzywy do wrzątku, gotować ok 5-7 min, odcedzić, lekko wycisnąć, następnie posiekać . Na patelni rozgrzać smalec, dodać pokrzywę, smażyć przez kilka minut aż odparuje. Jajka rozmącić widelcem z przyprawami zalać na patelni równomiernie rozłożone pokrzywy, położyć pomidorki, posypać szczypiorkiem i przykryć pokryw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.