Omlet z cukinią

Omlet z cukinią

Omlet z cukinią

Przepis na : śniadanie

2 jajka 1 mała cukinia sól pieprz szczypta suszonych pomidorów pół małej cebuli 1 ząbek czosnku tłuszcz do smażenia Cebulę i czosnek posiekać drobno, cukinię pokroić na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć krótko cebulę i czosnek, włożyć pokrojoną cukinię i smażyć przez ok 7-10 min aż nieco odparuje. W tym czasie rozmącić jajka w kubeczku. Zalać całość jajkami posypać przyprawami i przykryć pokrywką. Na wolnym ogniu smażyć aż jajko zetnie się na całej powierzchni. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.