Jajka w koszulce, sos koperkowy i ziemniaki

Jajka w koszulce, sos koperkowy i ziemniaki

Jajka w koszulce, sos koperkowy i ziemniaki

Przepis na : obiad

6 jajek ziemniaki 300 ml śmietany 18% 1 łyżka mąki 1 łyżka masła pół małej cebulki pęczek koperku sól pieprz rzeżucha do dekoracji Ziemniaki obrać i ugotować. Jajka wybić do miseczki wyłożonej folią spożywczą, zawiązać w małe pakieciki . W rondelku rozgrzać masło, przysmażyć  drobno posiekaną cebulkę , śmietanę rozmieszać z mąką , dodać do rondelka (można odrobinę rozrzedzić mlekiem)  na koniec dodać posiekany koper i doprawić solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki odcedzić i utłuc. Jajka włożyć do garnka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.