Indyjskie placki roti...Płaskie chlebki indyjskie.Pięknie puchną podczas smażenia.Lekko chrupiące, cieniutkie.Niezastąpniony dodatek do dań kuchni indyjskiej.Składniki:1 szklanka mąki pszennej + mąka do podsypywania;1/2 szklanki ciepłej wody;Szczypta soli;Olej do skropienia ciasta i posmarowania gotowych placków.Sposób wykonania:Mąkę wsypać do miski (u mnie od robota kuchennego), dodać sól i wymieszać. Dodać wodę i wyrobić ciasto. Ja wyrabiam ciasto robotem kuchennym przy użyciu haka do ciasta drożdżowego.Wyr... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...