Chleb pszenny na zakwasie żurkowym

Chleb pszenny na zakwasie żurkowym

Chleb pszenny na zakwasie żurkowym

Chleb pszenny na zakwasie żurkowym...Miękki chleb pszenny ze złocistą, chrupiącą skórką.Przygotowany na bazie zakwasu na żur.Z dużą ilością ziaren.Najlepszy, domowy! Składniki:500 g mąki pszennej;25 g świeżych drożdży;125 ml zakwasu żurkowego (domowego lub kupnego);250 ml letniej wody;1/2 łyżki soli;1 łyżka słoneczniku + odrobina do posypania po wierzchu;1 łyżka pestek dyni + odrobina do posypania po wierzchu;1 łyżka ziaren siemienia lnianego + odrobina do posypania po wierzchu.Spo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb na zakwasie, ciasto, dynia, słonecznik, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, chleb z ziarnami, kefir, żurek, chleb na drożdżach , pestki dyni i słonecznika, pieczywo, mąka orkiszowa, chleb razowy, dynia pieczona, ciasto orkiszowe, domowe pieczywo

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.