Chleb pszenny, drożdżowy, na kwasie z kiszonych ogórków

Chleb pszenny, drożdżowy, na kwasie z kiszonych ogórków

Chleb pszenny, drożdżowy, na kwasie z kiszonych ogórków

Składniki: 400 g mąki pszennej (u mnie typ 450); 250 ml kwasu z kiszonych ogórków; 20 g świeżych drożdży; 1 łyżka ziaren siemienia lnianego + odrobina do posypania po wierzchu;  1 łyżka ziaren słonecznika + odrobina do posypania po wierzchu;  1 łyżka pestek dyni + odrobina do posypania po wierzchu;  1 łyżeczka białego cukru; 1 płaska łyżeczka soli. Dodatkowo: Forma keksowa o wymiarach 22 x 11,5 cm; Tłuszcz do wysmarowania formy; Bułka tarta do oprószenia formy; lub Papier do pieczenia. Sposób pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ogórki, tarta, ciasto, ogórki kiszone, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, bułki, chleb z ziarnami, drożdżowe, dynia, słonecznik, kanapki, chleb na drożdżach , pieczywo, bułka pszenna, tarta na słodko

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.