Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem...Chrupiąca, złocista skórka, oprószona słonecznikiem.Miękkie wnętrze, również pełne ziaren słonecznika.Unoszący się aromat świeżo upieczonego chleba.Słonecznikowa pychota! Składniki:500 g mąki pszennej;1 szklanka mąki żytniej razowej;3/4 szklanki ziaren łuskanego słonecznika + odrobina do posypania po wierzchu;3/4 łyżki soli;50 g świeżych drożdży;500 ml ciepłej wody;1 jajo.Sposób przygotowania:Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać 500 ml ciepłej wody i wymieszać, aż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, słonecznik, pieczenie, ciasto, jajko, chleb na drożdżach , drożdżowe, pieczywo, chleb z ziarnami, chleb razowy, mleko zwykle, ciasto słonecznikowe, sposoby na jajko, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję