Jesień, jesień, JESIEŃ i JESIENNE GOTOWANIE! W ubiegły weekend byłam u mamy. Punktem centralnym wyjazdu było wyjście całą załogą do lasu. Według moich odczuć - to jeszcze nie to. Sezon grzybowy w moich okolicach nie jest zbyt obfity w tym roku. Tak czy siak - trochę udało nam się nazbierać :) Głównie podgrzybki, garść koźlaków i moje ulubione... niezliczone pajęcze sieci na ubraniach i okularach. :) Było cudnie! Dość ciepło. W lesie powietrze było niesamowicie rześkie i pachnące. W zasadzie to mógłby być dla m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...