Ziołowo-szpinakowe gnioci

Ziołowo-szpinakowe gnioci

Ziołowo-szpinakowe gnioci

Gnioci to przepis wywodzący się z kuchni włoskiej, natomiast jest to nieco inna odmiana naszych polskich kopytek czy klusek śląskich. Mają jednak inny kształt i zwykle dodawane są do nich składniki dodatkowe. Ja dzisiaj przygotowałem gnioci ze szpinakiem i tymiankiem. Z pół kilograma ziemniaków i mąki wyczarowałem obiad dla co najmniej czterech osób. Ziemniaki obrałem i oczyściłem. Na osolonej wodzie ziemniaki były gotowane do miękkości. Na patelni obok krótko smażyłem szpinak z czosnkiem i tymiankiem. Gdy szpina... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Full Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję