Ziołowo-szpinakowe gnioci
Ziołowo-szpinakowe gnioci
Gnioci to przepis wywodzący się z kuchni włoskiej, natomiast jest to nieco inna odmiana naszych polskich kopytek czy klusek śląskich. Mają jednak inny kształt i zwykle dodawane są do nich składniki dodatkowe. Ja dzisiaj przygotowałem gnioci ze szpinakiem i tymiankiem. Z pół kilograma ziemniaków i mąki wyczarowałem obiad dla co najmniej czterech osób. Ziemniaki obrałem i oczyściłem. Na osolonej wodzie ziemniaki były gotowane do miękkości. Na patelni obok krótko smażyłem szpinak z czosnkiem i tymiankiem. Gdy szpina... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Full Smaku
Autor
Łukasz Toborek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniak, ziemniaki, szpinak, kopytka, kluski, ciasto, puree, obiad, ziemniaki na obiad, obiad dla 2 osób, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto szpinakowe
Inne przepisy z Full Smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję