Sezon szparagowy czas zacząć! Pyszny i aromatyczny krem poleca się na jeszcze mroźne dni. Składniki 400 g zielonych szparag 2 marchewki 1 mała pietruszka kawałek selera kawałek pora natka pietruszki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 ziela angielskie 2 l wody sól pieprz 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1. Na początek przygotowujemy aromatyczny wywar. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju w garnku. Kiedy będzie szklista dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. 2. Obrane marchewki, pietruszkę i selera kroimy w kos... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...