Sałatka nicejska z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej i jak każda znana potrawa, doczekała się wielu wersji. Podany poniżej przepis jest jednym z tych bardziej tradycyjnych. Sałatka jest bardzo smaczna, lekka i kolorowa. Mi bardzo smakuje w towarzystwie grzanek z bagietki. Sprawdzi się zarówno na szybki obiad, jak i elegancką kolację czy jako przekąska na imprezie. Składniki na sałatkę nicejską: 6-7 małych ziemniaków około 150 g fasolki szparagowej zielonej (może być mrożona) 250 g ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...