Sałatka nicejska z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej i jak każda znana potrawa, doczekała się wielu wersji. Podany poniżej przepis jest jednym z tych bardziej tradycyjnych. Sałatka jest bardzo smaczna, lekka i kolorowa. Mi bardzo smakuje w towarzystwie grzanek z bagietki. Sprawdzi się zarówno na szybki obiad, jak i elegancką kolację czy jako przekąska na imprezie. Składniki na sałatkę nicejską: 6-7 małych ziemniaków około 150 g fasolki szparagowej zielonej (może być mrożona) 250 g ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...