Sałatka nicejska – idealny wybór na lekki obiad lub kolację

Sałatka nicejska – idealny wybór na lekki obiad lub kolację

Sałatka nicejska z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej i jak każda znana potrawa, doczekała się wielu wersji. Podany poniżej przepis jest jednym z tych bardziej tradycyjnych. Sałatka jest bardzo smaczna, lekka i kolorowa. Mi bardzo smakuje w towarzystwie grzanek z bagietki. Sprawdzi się zarówno na szybki obiad, jak i elegancką kolację czy jako przekąska na imprezie. Składniki na sałatkę nicejską: 6-7 małych ziemniaków około 150 g fasolki szparagowej zielonej (może być mrożona) 250 g ...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.