Przepis na pyszne kluski z dodatkiem kaszy jaglanej i twarogu podane z sosem ze świeżych grzybów leśnych. Kluski można podać oczywiście z innym sosem, albo na słodko polane śmietaną, jogurtem czy z zasmażką z bułki tartej. Składniki: Na kluski: 100 g kaszy jaglanej 300 g mąki pszennej (ok półtora szklanki) pół szklanki mąki ziemniaczanej (ok 100 g) 250 g twarogu 2 jajko sól olej Na sos: ok 350 g świeżych grzybów leśnych (ale mogą być również pieczarki czy boczniaki) duża cebula 180 ml śmietany 30% 2 ząbki c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...