Sałatka z porem i surimi nie wymaga ani wielu składników ani dużo pracy, a robi się ją dosłownie w 15 minut. Jest bardzo smaczna i szybko znika ze stołu. Składniki: 200 g sera żółtego puszka kukurydzy 4 jajka średni por paczka paluszków krabowych surimi 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego (albo więcej majonezu) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Pora kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odcedzamy z wody i suszymy na ręczniku papierowym.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...