Podobno to najczęściej jedzone danie w Chinach, czy to możliwe? Nie wiem, bo w Chinach nie byłam ale mogę sobie wyobrazić, ze tak jest ponieważ robi się je wyjątkowo szybko i jest oparte na recyklinowych produktach czyli tym co gdzieś tam zalega w głębinach przepastnej lodówki :) U mnie wersja wg Jamiego Olivera z jego książki "5 składników". Ryz smażony z jajkiem pęczek dymki 250 g ugotowanego brązowego ryżu basmati 2 czubate łyżeczki dżemu z chili, ja użyłam słodkiego sosu chili 2 jajka 150 g g... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)