Są takie wypieki, które choć bardziej zimowo-jesienne jem z apetytem cały rok. Należą do nich między innymi ślimaczki cynamonowe. Tym razem postanowiłam wykorzystać przepis jaki zamieściła na swoim blogu Lo . Rodowód tych bułeczek jest fiński a smakują naprawdę obłędnie! Może się skusicie??? Korvapuusti czyli finskie slimaki cynamonowe ciasto: 250 ml letniego mleka 14 g drożdży (świeżych) 90 g cukru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 500 g mąki pszennej typ 550 90 g rozpuszczonego i wystudz... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)