Jagodzianki z kruszonka czyli Niedzielne Sniadanie odc.118

Jagodzianki z kruszonka czyli Niedzielne Sniadanie odc.118

Jagodzianki z kruszonka czyli Niedzielne Sniadanie odc.118

Kocham jagodzianki odkąd tylko pamiętam. Najlepsze robi moja teściowa ale ja tez czasem podejmuję próby. Tym razem skorzystałam z przepisu Lo  dokonują kilku zmian. Bułeczki sa przepyszne i tak inne od tych mamy Małżona, że nikt nie porównuje :P Jagodzianki z kruszonką (proporcja na kilka blach bułeczek - w zależności od użytego wykrawacza) ciasto: 500 g mąki pszennej (typu 550) 250 ml tłustego mleka 2 łyżki naturalnego jogurtu 150 g masła (rozpuszczonego i wystudzonego) 100 g cukru 4 żółtka 30 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżówki , drozdzowka, z jagodami, chleb, mielone, pieczywo, śniadania, bułki, ciasto ucierane , chleb na drożdżach , bułka pszenna, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.