Chleb pszenny na zakwasie, z rodzynkami, makiem i sezamem czyli Niedzielne Sniadanie odc.106

Chleb pszenny na zakwasie, z rodzynkami, makiem i sezamem czyli Niedzielne Sniadanie odc.106

Chleb pszenny na zakwasie, z rodzynkami, makiem i sezamem czyli Niedzielne Sniadanie odc.106

Gdy go zobaczyłam  w kornikowej kuchni  wiedziałam, ze go upiekę. Czy tylko dla siebie, czy zjedzą go inni domownicy, wszystko było mi jedno, piękny to wiedziałam na pewno! Upiekłam go z połowy porcji i otrzymałam mały chlebek w sam raz na jedno śniadanie. Bardzo pachnący, bardzo chrupiący i niesamowicie pyszny! Chleb pszenny na zakwasie, z rodzynkami, makiem i sezamem 560 g mąki pszennej chlebowej 320 g wody 13 g syropu klonowego 112 g aktywnego zakwasu 12 g soli 100 g rodzynek kilka łyżek sezamu i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, mak, śniadania, pieczywo, ciasto z makiem, chleb na zakwasie

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.