Amarantus gotowany

Amarantus gotowany

Amarantus gotowany

Przepis na : śniadanie

Amarantus gotowany z ryżem brązowym i dzikim to moja propozycja na smaczny, sycący i przede wszystkim zdrowy dodatek do mięsa, ryb czy warzyw. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, lunch czy kolację. Amarantus to jedna z najstarszych roślin uprawnych, stanowił podstawę pożywienia Indian. Jest niezwykle bogaty w błonnik, poza tym wapń, żelazo, magnez, kwasy jedno i wielonasycone. Zawiera też skwalen, który hamuje starzenie się komórek. Jest bezglutenowy. Amarantus ma bardzo specyficzny smak, który nie wszystk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.