Do tego rybnego dania pasuje biała ryba – w mojej wersji jest to dorsz na parze, ale równie dobry będzie sandacz czy halibut. Jeśli nie macie ochoty na parowaną rybkę – zmodyfikujcie ten przepis i przygotujcie ją na własny sposób. Możecie na przykład wybrać sandacza ze skórą i go usmażyć na łyżce masła, choć jestem przekonana, że będziecie bardzo zadowoleni z mojej wersji. Lubię nietypowe połączenia. Ostatnio mam ciągotki w kierunku kiszonek. Kiszona kapusta, ogórki małosolne, kwaśne dodatki bardzo mi pa... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...