Pleskavica, czyli serbski hamburger

Pleskavica, czyli serbski hamburger

Pleskavica, czyli serbski hamburger

Przepis na : obiad

          Bardzo duży bo 150 - 200 gramowy, niezwykle soczysty kotlet z dodatkiem cebuli i czosnku, przyprawiony solą i pieprzem. Świetnie sprawdzi się na obiad, grilla i nie tylko. Wraz z bałkańskim chlebkiem ( przepis ) tworzą wyjątkowe połączenie smaków, może być świetną alternatywą dla opatrzonych ''naszych'' hamburgerów i mocno spowszedniałych już kebabów.  Pleskavica w chlebku serbskim to bardzo proste, ale wyjątkowo pyszne tradycyjne danie, którego warto spróbować. Spró... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dieta moja pasja

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Elżbieta DziurkowskaElżbieta Dziurkowska

Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, obiad, grill, sałatka, hamburger

Inne przepisy z Dieta moja pasja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.