Przepis na : obiad
Tu nie prezentuję żadnego wielkiego przepisu, a jedynie propozycję na smaczny dodatek obiadowy lub danie w wersji solo. Proporcje zależne są od preferencji każdego z nas. Można puścić wodze fantazji, dodać przeróżne składniki (np. świeże zioła, warzywa, kiełbasę, boczek, ser) i stworzyć ciekawą potrawę. (2 porcje) 100g makaronu 2 jajka 1 cebula 1 pomidor prażona cebulka starty ser koperek olej (ewentualnie masło) sól, pieprz Makaron ugotować (al dente) w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...