Sery smażone można przygotować w formie naturalnej, bez dodatków oraz z dodatkami np. z kminkiem. Tym razem przygotowałam ser smażony z suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, dzięki temu dodatkowi ser uzyskał delikatnie czerwoną barwę Przepis na ser smażony mam od mojej babci. W Wielkopolsce ser smażony uznany jest za produkt regionalny i prawie w każdym domu kiedyś się go przygotowywało. W moim domu ser smażony przygotowuje się regularnie, gdyż takie domowe sery smażone są doskonałym dodatkiem do piec... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci
Nigdy nie jem serów smażonych, bo nienawidzę kminku – chętnie spróbuję wersję z pomidorami
Uwielbiam ser smażony i muszę się przyznać, że z pomidorami to go jeszcze nie robiłem. Cóż, trzeba będzie to nadrobić