Doskonały pomysł na użycie resztek chleba, ja wykorzystałam jasne, ciemne, ziarniste, a nawet chleb na zakwasie. Bardzo smacznie danie, dobre zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Sos waniliowy okazał się równie trafiony, bo bardzo mi smakował pomimo mojej niechęci do zapachu wanilii. Uwaga - jest bardzo słodki. Podane proporcje wystarczają na 4 syte porcje puddingu i bardzo dużo sosu. Sos można przechowywać w lodówce. Oryginalny przepis pochodzi [stąd] . Pudding Suchy chleb 2 szklanki mleka 2 jajka 50 gr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...