Ciastka owsiane z czekoladą

Ciastka owsiane z czekoladą

Ciastka owsiane z czekoladą

Odświeżyłam niegdyś popularny przepis na ciasta owsiane. Ciasteczka są w dwóch wersjach - jasne z ciemną czekoladą (gorzką lub mleczną) i ciemne z białą czekoladą. Obie wersje niezwykle słodkie i smaczne. 2 1/2 szklanki mąki (330 gram) 1 łyżeczka sody 300 gram masła (1 1/2 kostki) 1 szklanka cukru (200 gram) 2 jajka 2 1/2 szklanki płatków owsianych (290 gram) 100 gram ciemnej czekolady (1 tabliczka) 100 gram białej czekolady (1 tabliczka) 2 łyżki kakao Nagrzać piekarnik do 180 C. Masło utrzeć z cukrem na jasną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.