Ostatni w burgerowej serii, a tak naprawdę pierwszy etap tworzenia burgerów są to bułki. Zainspirowana tym przepisem przygotowałam bułki razowe. Przez moje gapiostwo pozwoliłam im rosnąć trochę dłużej niż powinny, więc rozrosły się mocno wszerz, dzięki czemu bardziej przypominają bułki do pljeskavicy, ale przy standardowej godzinie wyrastania ciasta osiągną idealne proporcje. Proporce na 3 bułki. 400 gram mąki razowej 25 gram świeżych drożdży 220 ml wody 20 gram masła 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka z... czytaj dalej...
W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...