Surówka z młodej kapusty i kopru włoskiego (fenkułu)

Surówka z młodej kapusty i kopru włoskiego (fenkułu)

Surówka z młodej kapusty i kopru włoskiego (fenkułu)

Do kurczaka zapiekanego z fasolką szparagową i mozzarellą podałam surówkę z młodej kapusty z dodatkiem kopru włoskiego. Do tego młode ziemniaki z koperkiem. Całość komponowała się smakowicie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 bulwa kopru włoskiego 3 łyżki posiekanego koperku 1 posiekana dymka ze szczypiorem Sos: 1/3 szklanki wody 4 łyżki białego octu winnego bądź jabłkowego 3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy (użyłam z ostropestu) sól, pieprz 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kapustą, ryby, surówka, mięso, zapiekany kurczak, ziemniaki, ryba, fasolka szparagowa, fasolka, kurczak, sałatki, sałatka, surówka z kapusty, ziemniaki zapiekane, sos do kurczaka, ryba w occie, kurczak w miodzie, sałatka z kurczakiem, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.