Sałatka grillownym tuńczykiem, szparagami, botwiną, fetą i dressingiem pomarańczowo-miodowym
Sałatka grillownym tuńczykiem, szparagami, botwiną, fetą i dressingiem pomarańczowo-miodowym
Składniki: 2 garście rukoli z botwinką (użyłam mieszanki sałat z Tesco) 3-4 młode buraczki pół pęczka zielonych szparagów pół kostki fety 2 steki z tuńczyka sok i skórka z limonki oliwa, najlepiej cytrynowa sól, pieprz (może być cytrynowy) Dressing: pół szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka oliwy cytrynowej lub oleju kilka łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy miodowej lub kremskiej sok z cytryny lub biały ocet winny do smaku Steki z tuńczyka skropić sokiem z limonki, przyprawić skórk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tuńczyk, szparagi, sok, buraki, cytryna, feta, rukola, burak, pomarańcze, buraczki, mięso, mielone, sałata, miód, zielone szparagi, mięsa pieczone, sałata z tuńczykiem, pieczone buraki, pieczony burak, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz