Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Jestem coraz bliżej smaku i wyglądu pierogów mojej mamy. Do tej pory robiłam za cienkie ciasto i formowałam zbyt płaskie pierogi, które po ugotowaniu i odcedzeniu robiły się jeszcze bardziej płaskie. Mama zawsze kroi ciasto w kwadraty. Ja natomiast wykrawam je szklanką. Co do pikantności są takie same, dość słone i pieprzne. Ostatnie może nie były wierną kopią tych maminych, ale jest coraz lepiej. Chętnie wracam do rodzinnego domu, by najeść się maminych pierogów. Okazją do tego była dotąd Wigilia. Odkąd Taty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, ziemniak, ziemniaki, susz, twaróg, boczek, jajko, grzyby, kapustą, por , kapusta kiszona, do pracy, barszcz czerwony, barszcz, boże narodzenie, mięso, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, barszcz z uszkami, czerwona kapusta, wigilijny barszcz czerwony, barszcz wigilijny, pierogi z mięsem, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto na boże narodzenie, jajka z farszem, uszka z mięsem

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.