Papryka nadziewana kaszą gryczaną i wołowiną

Papryka nadziewana kaszą gryczaną i wołowiną

Papryka nadziewana kaszą gryczaną i wołowiną

Papryki faszerowane to obowiązkowa pozycja wakacyjna w mojej kuchni. Do farszu dodałam pomidory malinowe, które latem smakują niebiańsko. U Ani znajdziecie bardzo smakowity przepis na faszerowane warzywa psiankowate, do których należy między innymi papryka. Składniki: 5-6 papryk (użyłam żółtych) 2/3 szklanki kaszy gryczanej 500 g mięsa mielonego wołowego 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 4 duże pomidory malinowe 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka wędzonej papryki w proszku 2 płaskie łyżki ziół śródziemnomor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.