Karkówka z jabłkami i żurawiną w cydrze

Karkówka z jabłkami i żurawiną w cydrze

Karkówka z jabłkami i żurawiną w cydrze

To najlepsza, najbardziej krucha i soczysta karkówka jaką udało mi się kiedykolwiek przygotować. Młodszy syn dwa razy prosił o dokładkę. Podałam ją z puree ziemniaczanym z koperkiem i surówką z czerwonej kapusty. Składniki: 1 kg chudej karkówki 1 szklanka cydru 4 małe jabłka 2 łyżki suszonej żurawiny przyprawy: sól, słodka papryka, pieprz, ziarna kminku, majeranek, rozmaryn, 4 ząbki przeciśniętego czosnku 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 4 kulki jałowca 2-3 łyżki oleju Karkówkę pokroić w 1,5 cm p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.