Jajka z rzodkiewką w szynce na kiełkach

Jajka z rzodkiewką w szynce na kiełkach

Jajka z rzodkiewką w szynce na kiełkach

Faszerowane jajka to obowiązkowa propozycja na naszym wielkanocnym stole. Dzisiaj pierwszy z wielkanocnych pomysłów na jajka.  Składniki: 5 jajek opakowanie 100 g szynki dojrzewającej 1 łyżka majonezu kilka rzodkiewek sól, pieprz 3 ogórki konserwowe kiełki rzodkiewki Jajka ugotować na twardo, obrać z łupinek, opłukać. Na dole również ściąć, aby można je było postawić pionowo. U góry przekroić w poprzek na 2/3 wysokości.  Delikatnie wyjąć żółtka i wraz z odciętymi częściami jajek rozgnieść widel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.