Często przygotowując dania z różnych regionów świata dość mocno je "spalszczam", aby móc przygotować je z powszechnie dostępnych u nas składników. Bywa jednak i tak, że wiele oryginalnych składników możemy łatwo dostać w sieciowych sklepach, np. gdy organizują tydzień amerykański, bałkański bądź włoski. Tym razem padło na mój ulubiony, czyli tydzień kuchni azjatyckiej. A skoro się obkupiłam to czas na zupę w stylu tajskim! Zupa w stylu tajskim - przepis na 8 porcji Do przygotowania zupy będą Ci potrzebne: 2 litry ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...