Test faworków! Najlepsze faworki pieczone i smażone

Test faworków! Najlepsze faworki pieczone i smażone

Test faworków! Najlepsze faworki pieczone i smażone

Faworki, chrust lub chruścik. Zwał jak zwał, wiadomo o jakie pyszności chodzi. Wczoraj, kilka dni przed Tłustym Czwartkiem podjęłam się zrobienia testu smaku faworków. Każdy z nich zrobiony jest z tego samego przepisu jednak z różnych mąk. Użyłam mąki pszennej typ 500 oraz mąki pszennej pełnoziarnistej. Jedna porcja została zrobiona pół na pół z mąki pszennej i mąki pełnoziarnistej. Każdy rodzaj został zarówno upieczony jak i usmażony.  PODSTAWOWY PRZEPIS Składniki: 500 g mąki 50 g masła  2 jajka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czarnawisienka

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.