Idealna na zimę, pyszna i rozgrzewająca zupka z batatami, kalafiorem i czerwoną soczewicą. Lekko słodkawa i pikantna jednocześnie. Doprawiona kminem rzymskim i mieloną kolendrą. Gotowa w 30 minut. Ugotowana na bulionie lub rosole, wyjdzie także na wodzie (np. z dodatkiem sosu sojowego). Na koniec zabielona mleczkiem kokosowym lub śmietanką 30%. Polecam podać ją ze świeżą kolendrą, która dodatkowo podkręci smak. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 i 1/2 l gorącego bulionu, rosołu lub wody (np. z sosem sojowym ) 1 ł... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...