kremowy gratin z ziemniaków z karmelizowaną cebulą i parmezanem

kremowy gratin z ziemniaków z karmelizowaną cebulą i parmezanem

kremowy gratin z ziemniaków z karmelizowaną cebulą i parmezanem

Przepis na : obiad

No i kolejny ziemniaczany strzał w dziesiątkę. W punkt kremowe, z wierzchu chrupiące, przełamane słodyczą cebuli. Cudo. Składniki: - 6 średnich, równych ziemniaków - 2 duże cebule - dwie łyżki parmezanu - 2 ząbki czosnku - 100 ml śmietanki 30% - gałązka kopru - 2 łyżki cukru - łyżka octu balsamicznego - dwie łyżki masła + trochę do posmarowania formy - sól i pieprz do smaku Zaczynam od karmelizowania cebuli, ponieważ ten proces trwa najdłużej. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cook&Love

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.