Zupa kimchi - pikantny kapuśniak koreański

Zupa kimchi - pikantny kapuśniak koreański

Zupa kimchi - pikantny kapuśniak koreański

Przepis na : kolacja

Zupa kimchi pochodzi z kuchni koreańskiej, jest pikantnym kapuśniakiem przygotowanym na bazie kiszonej kapusty kimchi. Ma wyjątkowy pikantno-kwaśny smak, który zachwyci osoby lubiące ogniste potrawy. Mój przepis jest kompilacją kilku koreańskich receptur na zupę kimchi. Starałam się, aby zupa nie była piekielnie ostra i możliwa do ugotowania w polskich warunkach. Pominęłam trudno dostępne składniki, mimo tego charakter zupy pozostał koreański. Jedynym czego nie znajdziecie na sklepowej półce jest kimchi. Można za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, boczek, kapusta kiszona, pasta, pasty, ryż, kapustą, mięso, bagietka, kapusta pekińska, kapusniak, schab, sosy, karkówka, kolacja, obiad, schab gotowany, sos do ryżu, karkówka na obiad

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.