Kiszone brokuły nie należą do popularnych przetworów. Kisiłam je po raz pierwszy i trochę się dziwię dlaczego dopiero teraz wpadłam na ten pomysł. Wyszły bardzo smaczne, przypominają nieco kiszone ogórki. Po ukiszeniu są nadal chrupkie i ładnie się prezentują na talerzu. Składniki na 3 litrowe słoiki: 1 brokuł kilka baldachów kopru z nasionami kilka ząbków czosnku kawałek chrzanu (wielkości kciuka) zalewa: 3 litry wody + 3 łyżki soli Przygotowanie: Brokuła umyć i podzielić na różyczki. Chr... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.