Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Po wspaniałej kulinarnej podróży po Hiszpanii pora ruszyć dalej. Kolejny przystanek w mojej kulinarnej podróży dookoła świata, jak zapewne możecie się domyślić, to oczywiście Włochy! W związku z tym postanowiłam przygotować kilka włoskich klasyków. W pierwszej kolejności będzie to spaghetti carbonara , czyli makaron z boczkiem i sosem na bazie jajka z dodatkiem dużej ilości pieprzu. Muszę przyznać, że to danie było dla mnie wielkim odkryciem i czymś zupełnie nowym, a jednocześnie okazało się niezwykle smaczne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.