Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Po wspaniałej kulinarnej podróży po Hiszpanii pora ruszyć dalej. Kolejny przystanek w mojej kulinarnej podróży dookoła świata, jak zapewne możecie się domyślić, to oczywiście Włochy! W związku z tym postanowiłam przygotować kilka włoskich klasyków. W pierwszej kolejności będzie to spaghetti carbonara , czyli makaron z boczkiem i sosem na bazie jajka z dodatkiem dużej ilości pieprzu. Muszę przyznać, że to danie było dla mnie wielkim odkryciem i czymś zupełnie nowym, a jednocześnie okazało się niezwykle smaczne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.