Przepis na : śniadanie
Dziś rozpoczyna się festiwal kuchni arabskiej na blogu Filozofia smaku . Postanowiłam wziąć w nim udział i już od kilku dni przeglądam różne przepisy i przygotowuję się do pichcenia, ponieważ zamierzam czynnie brać udział w tej akcji. Kuchnia arabska jest bardzo smaczna i niezwykle urozmaicona, charakteryzuje się bogactwem smaków i aromatów. Przepis na omlet z fetą pochodzi z kuchni egipskiej i z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom tego sera. Składniki: 3 jajka 2 łyżki sera feta łyżka mleka p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...