Przepis na : śniadanie
Podczas weekendu, gdy człowiek się nie śpieszy, można przygotować sobie jakieś smaczne śniadanko. U mnie najczęściej są to wariacje z jajkami. Dziś chciałabym zaproponować wam kolejną wersję popularnej i prostej w przygotowaniu jajecznicy. Tym razem dodaję ser feta, który nadaje jej charakterystycznego, kwaskowego smaku - dla mnie rewelacja! 2-3 jajka pół opakowania sera feta mała cebula pieprz maslo Na maśle przesmażyć drobniutko posiekaną cebulkę, gdy się zrumieni dodać pokrojoną lub pokruszoną na drobne ka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...