Kuchnia islandzka jest dość specyficzna i zdecydowanie mało znana na świecie. W związku z akcją skandynawską oraz moim pobytem na Islandii w tym roku, o czym mogliście przeczytać w podsumowaniu września , postanowiłam poświęcić kilka wpisów i przybliżyć Wam kuchnię tego kraju. W pierwszej kolejności ugotowałam bardzo prostą i szybką zupę ziemniaczaną z jarmużem . Zupa pochodzi z początku XX wieku i opiera się na podstawowych i powszechnie dostępnych produktach które uprawia się na Islandii. Zupa ziemni... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...