Buraki i dynia to typowo polskie, jesienne warzywa, a ja postanowiłam je połączyć w aromatycznym curry. Jak każde danie kuchni indyjskiej wymaga ono wielu przypraw, ale to właśnie dzięki nim curry jest tak smaczne. Curry z burakiem i dynią jest przepyszne, choć dość pikantne, można je jednak złagodzić podając z kleksem jogurtu. Gorąco polecam wypróbować to danie, z pewnością wszystkim zasmakuje i dobrze Was rozgrzeje w jesienny wieczór. Curry z burakiem i dynią Składniki: 400g ugotowanych burakó... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...