Chałka na miodzie

Chałka na miodzie

Chałka na miodzie

Przepis na : śniadanie

Zapachy roznoszą się po kuchni, a na blasze studzi się puszysta chałka na miodzie. Chałka to pieczywo w kszałcie warkocza. Wybrałam według mnie łatwiejszą wersję, chałkę z czterech części. Rozrosła się niesamowicie. Chałka nie zdążyła dobrze ostygnąć i zaraz została zjedzona. Nie ma jak świeżutka chałka z lekko rozpuszczonym masłem. Chałkę upiekłam na miodzie i oliwie. Obficie posypałam nasionami. Chałka z czterech części Składniki: 180 ml ciepłej wody 25 g świeżych drożdży 50 ml oliwy 90 g miodu 1 jajko + 1 żółtk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.