Najprostsze pieczywo - chlebki czapati

Najprostsze pieczywo - chlebki czapati

Najprostsze pieczywo - chlebki czapati

Zdarza się, że brakuje nam w domu pieczywa wtedy wybawieniem mogą być błyskawiczne w przygotowaniu in dyjskie chlebki czapati. Składniki: - 3,5 miarki (takiej po 200 ml) mąki pszennej, - 1/4 łyżeczki soli, - 300 ml zimnej wody, - ew. 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego. Wykonanie: Jeśli używamy robota wystarczy wsypać wszystkie składniki do misy i wyrobić na gładkie nie klejące się ciasto, ew. podsypując mąką. Ręcznie trwa to trochę dłużej, najpierw musimy wymieszać suche składniki, dodać wody, wyrobić elastyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję