Szarlotka cesarska

Szarlotka cesarska

Szarlotka to temat bardzo szeroki, w którym każda Pani domu morze się popisać.  Są oczywiście sprawdzone przepisy, bez, których nie żadnych świąt. Dziś mam dla was jednak nieco inny wypiek, odbiegający od sprawdzonych schematów. Szarlotka cesarska to przepis na pyszny i dosyć szybki wypiek. W gąszczu przedświątecznych porządków przygotowanie tego deseru nie zajmuje dużo czasu. Jest to również bardzo podzielne ciasto. Można zrobić nieco więcej połówek jabłek i w tedy mamy już szarlotkę na dużą blachę. Po...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, szarlotka, tarta, czekolada, ciasta z jabłkami, desery, bułki, deser, ciasto z połówkami jabłek, tarta z jabłkami, szarlotka z jabłkami, szybkie ciasto, jajka na święta, bułka pszenna, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.