Makowiec po japońsku

Makowiec po japońsku

Mak dalej na tapecie. Tym razem przepis, który mnie zaskoczył swoim smakiem. Zdecydowanie makowiec po japońsku to wypiek skierowany do osób lubiących mocno wilgotne smaki. W ostatnim czasie jest to przepis, który staje się coraz popularniejszy.  Makowiec po japońsku to doskonałe połączenie maku, jabłek oraz kaszy manny. Tak, tak, dobrze czytacie - kaszy manny. Kasza manna w tym przepisie pełni rolę zamienną dla mąki. Jest to ciekawy pomysł na wykorzystanie zalegającej w spiżarni kaszy. Wypiek tylko zysku...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, makowce, mak, ciasta z masa, lukier , ciasto ucierane , ciasto z makiem, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.