Przepis na : obiad
Żadne gotowe sklepowe napoje nie smakują jak te przygotowane w domu do pysznego domowego obiadu. W ramach jesieni mamy złote jabłka, które w połączeniu z owocami cytrusowymi dają przyjemne słodko-kwaskowate orzeźwienie :) Składniki: 5 dużych jabłek (mogą być kwaśne) pomarańcza cytryna 3-4 łyżki brązowego cukru (lub do smaku) ok 3 litrów wody Przygotowanie: Jabłka obieramy ze skórki. Cytrynę i pomarańczę sparzamy. Jabłka kroimy w ósemki, usuwając gniazda nasienne i wkładamy do garnka. Zasypujemy cukrem.... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!
Czytaj dalej...