Piegowate pierożki w bulionie

Piegowate pierożki w bulionie

Piegowate pierożki w bulionie

Pierożki ,, samo zdrowie". Gotowane mięso indyka , otręby , zioła , czarny sezam dodany do ciasta . A potem podane w aromatycznym bulionie z indyka i dużej ilości karmelizowanych w naturalny sposób warzyw . Trochę przy tym pracy jest ale jak się przyjrzeć to tylko pozory. Bulion gotuje się sam i można go zrobić dzień wcześniej ( lub nawet ugotować i zamrozić z mięsem z rosołu ).Farsz to moment. A lepienie pierożków z parzonego ciasta to na prawdę ,,pestka". Czytaj więcej »... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Olka, 24 lipca 2013 14:52:14

Strasznie mi się podobają takie "piegi" z czarnego sezamu, pierożki wyglądają od razu zupełnie inaczej :)

Justyna Bąk, 24 lipca 2013 17:31:57

świetne pieguski:)