Łopatka wieprzowa w sosie miodowo-musztardowym

Łopatka wieprzowa w sosie miodowo-musztardowym

Łopatka wieprzowa w sosie miodowo-musztardowym

Łopatka wieprzowa jest smacznym i delikatnym mięsem, które doskonale nadaje się do tworzenia kompozycji smakowych. Pomimo dodania miodu do marynaty, mięso nie jest słodkie. Wypróbujcie sami Co potrzeba: 1 kg łopatki wieprzowej okrągłej, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki pieprzu, 2 pełne łyżeczki mąki Co potrzeba na marynatę: 1/4 szklanki maggi, 1 pełna łyżka miodu płynnego, 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1/2 ostrej papryki Wykonanie: Składniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.